Amerikansk it-gigant lukker i Danmark – 200 mister jobbet

Verdens største producent af computerchips, Intel, flytter arbejdspladserne Aalborg til andre steder i verden.

Den multinationale koncern Intel lukker sin afdeling i Aalborg, og dermed vil 200 it-arbejdspladser blive flyttet ud af landet.

Afdelingen i Aalborg udvikler avanceret teknologi til mobiltelefoner og beskæftiger overvejende ingeniører.

Ifølge NORDJYSKEs oplysninger har de ansatte fået at vide, at alle Intels aktiviteter i Aalborg lukkes ned inden årets udgang. Opgaverne skal flyttes til andre af Intels afdelinger rundt om i verden.

For to år siden blev Intel i Aalborg også bebudet lukket. Men efter en måned ændrede Intel beslutningen og lod den nordjyske afdeling fortsætte.

Intel, der har hovedsæde i USA, omsatte i 2017 for over 600 milliarder kroner og har omkring 100.000 ansatte kloden rundt.

I Aalborg bor virksomheden til leje i Vidensparken Novi i Aalborg Øst, tæt på Aalborg Universitet, som den har haft et samarbejde med.

Intel har ikke mange…

Læs hele artiklen om “Amerikansk it-gigant lukker i Danmark – 200 mister jobbet” her: https://nordjyske.dk/nyheder/intel-lukker-200-mister-jobbet/1e7d387c-350d-4cbc-bb4f-146ff6d5c601

Modedesigner lukker virksomheden

Den danske modevirksomhed Wackerhaus præsenterer ikke en ny kollektion i den kommende modeuge og holder nu pause på ubestemt tid. Butikkerne er for dårlige til at betale. Deres kunder er blevet vænnet til aldrig at give fuld pris, men købe på udsalg eller lagersalg.

Læs hele artiklen her: http://www.business.dk/detailhandel/dansk-modedesigner-orker-ikke-mere-lukker-virksomheden